zaterdag, 23. augustus 2008 - 20:07

Twee aanhoudingen voor belediging agenten

Groningen

De politie heeft vrijdagnacht een 19-jarige man uit Groningen aangehouden voor belediging. Politieagenten zagen dat de Stadjer met een fiets aan het smijten was en daarnaast ruzie zocht met een andere man. Om verdere escalatie te voorkomen, spraken de agenten de man aan. Hierop schold de 19-jarige de dienders uit. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

De politie heeft die zelfde nacht een 29-jarige man uit Groningen aangehouden voor belediging. Politieagenten zagen in de Herestraat een groepje personen lopen. Een meisje, die zich in de groep bevond, bleek een geopende wijnfels bij zich te hebben. De agenten spraken de vrouw vervolgens aan om de fles leeg te maken. Vervolgens bemoeide de verdachte zich met het gesprek en gaf aan dat hij de wijnfles wel even zou leegdrinken. Uiteindelijk gebeurde dit niet en werd de fles leeggegooid.

Toen de dienders in hun auto wegreden, schold de 29-jarige de verdachte hen uit. De verdachte verzette zich hierop tegen zijn aanhouding door zich meerdere malen los te rukken. De agenten konden de man pas overmeesteren, nadat zij hem met het gebruik van peperspray hadden gedreigd. De verdachte werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen.
Provincie:
Tag(s):