maandag, 20. oktober 2008 - 13:45

Twee agenten gewond bij vechtpartij in Harderwijk

Harderwijk

Twee politiemensen van het politiedistrict de Noordwest-Veluwe zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 18 oktober in Harderwijk gewond geraakt bij ongeregeldheden op de Markt in Harderwijk. Er zijn vijf mannen aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Dit heeft de politie maandag 20 oktober bekendgemaakt.

De politie uit Harderwijk kreeg assistentie van collega’s uit het politiedistrict Noordwest Veluwe en Dronten uit de provincie Flevoland. Om de rust te herstellen werd de Markt ontruimd. Agenten moesten de wapenstok hanteren om aanhoudingen te kunnen verrichten. Ook diensthonden werden hierbij ingezet.

Omstreeks 02:40 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Markt. Bij de vechtpartij werden cafémedewerkers bedreigd en goederen in het café vernield.

Een 21-jarige man uit Harderwijk werd aangehouden. De man had een ontzegging voor het café maar was toch aanwezig. Hij was betrokken bij de vechtpartij en had tevens een personeelslid mishandeld.

Deze vechtpartij leidde tot veel belangstelling waardoor een grote groep mensen zich verzamelde op de Markt. Op de Markt werden diverse vernielingen gepleegd. Zo werd er een terrasscherm omgeschopt welke terechtkwam op de voet van een politieagent. Deze moest zich onder doktersbehandeling laten stellen.

Orde herstellen
Om de orde en rust te herstellen werd besloten om de Markt te ontruimen. Een ieder werd door de politie opgedragen om zijn weg te vervolgen. Hierbij werden een groot aantal politiemensen en diensthonden vanuit de regio en het korps Flevoland ingezet.

Tijdens deze actie werden drie aanhoudingen verricht. Drie mannen uit Harderwijk (21-, 25- en een 27-jarige) werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Agenten hadden de mannen meerdere malen gevorderd de Markt te verlaten, maar zij voldeden hier niet aan. Tijdens de aanhoudingen moest de politie geweld gebruiken door met een wapenstok op te treden en de honden in te zetten.

Politieagent gewond
Tijdens deze schoonveegactie op de Markt werd een politieagent neergeslagen. Hierop gingen er twee mannen vandoor. Na een korte achtervolging kon een van de twee, een 24-jarige man uit Harderwijk, worden aangehouden. De agent raakte buiten bewustzijn en werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het St Jansdal ziekenhuis in Harderwijk.

De vijf aangehouden verdachten zullen in de loop van de dag worden gehoord. De politie is direct een diepgaand onderzoek gestart en sluit niet uit dat er meerdere verdachten zullen worden aangehouden.
Provincie:
Tag(s):