maandag, 15. december 2008 - 14:12

Twee auto-inbrekers op heterdaad aangehouden

Twee jongens van 16 en 17 jaar zijn zondagavond rond 19.30 uur ter hoogte van de Gildebrug aangehouden op verdenking van inbraak in een auto.

Door een getuige werd die avond gezien dat de jongens op de Badweg ter hoogte van de Koploper een auto openbraken en er met een buit vandoor gingen. De alerte getuige belde meteen 1-1-2 en gaf de vluchtroute en het signalement van de jongens door.

Met meerdere politie-eenheden werd direct in de omgeving gezocht. In de omgeving van de Badweg werden de twee jongens door agenten op een brommer gespot. De inbrekers gingen er bij het zien van de politie direct vandoor.

Op de Gildebrug werd de brommer klem gereden, waarna de jongens er te voet vandoor gingen. De 17-jarige bestuurder werd op de Gildebrug aangehouden.

De 16-jarige passagier werd na een korte achtervolging door een politieagente op de Badweg in de kraag gevat. Omdat de bromfiets geen kentekenplaat voerde, werd ook de bromfiets in beslag genomen. Beide verdachten zijn ingesloten en zit nog vast.
Provincie:
Tag(s):