dinsdag, 28. oktober 2008 - 22:16

Twee commissarissen voorgedragen bij Fortis Bank

Den Haag

De Raad van Commissarissen van Fortis Bank Nederland zal aan de algemene vergadering van aandeelhouders de voordracht doen voor de benoeming van Erik van de Merwe en Michael Enthoven als leden van de Raad van Commissarissen. De commissarissen zijn voorgedragen door de Nederlandse Staat. Dit heeft het ministerie van Financiën dinsdag 28 oktober laten weten.

Erik van de Merwe heeft veel ervaring in toezicht houden op banken in grote ingrijpende veranderingsprocessen. Hij is een zeer ervaren bankier en commissaris en was tot eind 2000 bestuurder van achtereenvolgens MeesPierson en Fortis.

Hij staat bekend als een scherp analyticus met een zware financiële achtergrond en specifieke expertise op het gebied van risiscobeheer. De Raad van Commissarissen heeft het voornemen de heer Van de Merwe vanaf het moment van de benoeming aan te wijzen als voorzitter.

Michael Enthoven adviseert de Staat inzake Fortis/ABN AMRO op breed terrein en is reeds voorgedragen als bestuurder bij RFS Holdings B.V. en als commissaris bij ABN AMRO Bank N.V. en ABN AMRO Holding N.V.. Hij was voorheen kort Officier van Justitie.

Daarvoor was hij bestuursvoorzitter bij NIBC. Enthoven heeft vele jaren bij JP Morgan gewerkt, laatstelijk als hoofd operations en technology. Een ervaring die van pas komt bij de complexe ontvlechtings en integratie issues die nu aan de orde zijn.
Provincie:
Tag(s):