zaterdag, 14. juni 2008 - 9:04

Twee doden Den Haag door brand in woning

Den Haag

Bij een brand in een benedenwoning aan de Vinkensteynstraat in Den Haag zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee personen om het leven gekomen. De brandweer trof de slachtoffers aan in de slaapkamer.

De brand werd even voor 05.00 uur bij de alarmcentrale gemeld door de bovenburen die een brandlucht roken en last hadden van rook. Omdat zij in hun eigen woning geen oorzaak konden vinden probeerden zij hun benedenburen te wekken, maar kregen geen gehoor.

De brandweer heeft bij aankomst de voordeur geforceerd en is meteen begonnen de benedenwoning te doorzoeken. Bij die zoekactie werden een nog onbekende man en een 25-jarige vrouw in de slaapkamer op bed aangetroffen. Zij werden naar buiten gebracht, waar brandweer- en politiemensen direct begonnen met pogingen de slachtoffers te reanimeren. Ambulancepersoneel heeft dit korte tijd later overgenomen, maar moest helaas constateren dat verder reanimeren geen zin meer had.

In de hele woning was sprake van zwarte aanslag door rook en roet, terwijl het vuur door zuurstofgebrek vrijwel geheel was gedoofd. Gezien deze situatie is het aannemelijk dat de brand al geruime tijd voordat hij werd ontdekt is uitgebroken. De brand is vermoedelijk ontstaan in een zitbank in de woonkamer. De Technische Recherche is een onderzoek gestart naar de oorzaak en het verloop van de brand.

De slachtoffers zijn in hun slaap door rookvergiftiging om het leven gekomen. In de slaapkamer waar zij werden gevonden was een rookmelder aanwezig. Het is bijzonder te betreuren dat deze niet heeft gefunctioneerd doordat er geen batterij in zat.
Provincie:
Tag(s):