dinsdag, 26. augustus 2008 - 6:50

Twee doden en drie gewonden bij bizar ongeval A10

Amsterdam

Bij een bizar ongeval op de ringweg A10 bij Amsterdam Noord zijn dinsdagmorgen twee personen om het leven gekomen. Drie anderen raakten zwaar gewond. Zij zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Dit inzittenden waren vijf Turkse jongeren in de leeftijd van tussen de 20 en 25 jaar.

Rond 04.15 uur kwam een auto ter hoogte van het viaduct van de Nieuwe Leeuwarderweg in de berm terecht. De auto sloeg hierna meerdere keren over de kop waarbij twee personen uit de auto werden geslingerd. De auto raakte vervolgens de vangrail waardoor de overige drie inzittenden werden gelanceerd.

Daarbij vlogen zij over het metershoge geluidsscherm en belandden gedeeltelijk in een sloot daarachter. De brandweer moest een deel van het geluidsscherm doorzagen om de ambulancemedewerkers bij de slachtoffers te laten komen. Een traumateam kwam ook nog ter plaatse maar voor twee slachtoffers, een jongen en een meisje, kwam de hulp te laat. Eén overleed ter plekke, de ander in het ziekenhuis.

De drie zwaar gewonden zijn met een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis over de aard van hun letsel is niets bekend.

De verkeersongevallen analist van de politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.
Provincie:
Tag(s):