vrijdag, 21. november 2008 - 22:38

Twee doden in het Drentse verkeer

Bij twee verkeersongevallen zijn vrijdagmiddag in Drenthe twee mensen om het leven gekomen. Bij een verkeersongeval op de N33 bij Gieten kwam tegen 15.45 uur een 72 jarige man uit Gasselte om het leven.

De man reed in zijn auto richting Veendam en zat alleen in de auto. Het sneeuwde/hagelde op dat moment. Tijdens deze bui kwam de auto van de man in een slip en kwam op de andere weghelft terecht. Daar botste de auto frontaal op een tegemoetkomende truck met oplegger.

De personenauto brak doormidden en de bestuurder overleed ter plaatse. De truck met oplegger schaarde na de botsing met de auto en kwam grotendeels in de berm tot stilstand. De 30 jarige bestuurder van de truck uit Emmen bleef ongedeerd. De N33 was ter plaatse ruim twee uur afgesloten.

Tegen 17.00 uur is op het Scholtenskanaal OZ in Klazienaveen een 51 jarige fietser uit Emmer Compascuum aangereden door een 27 jarige automobilist uit Barger Compascuum. De fietser raakte zwaar gewond en overleed korte tijd later in het ziekenhuis van Emmen.

De automobilist reed over het Scholtenskanaal OZ in de richting Klazienaveen-Noord. Hij verklaarde wat verblind te zijn door een tegemoetkomende auto. Het sneeuwde op dat moment en de man had de ruitenwissers in werking. Hij verklaarde zijn snelheid te hebben verminderd. Bij het vervolgens naar rechts uitwijken reed hij het in dezelfde richting fietsende slachtoffer aan. De automobilist verklaarde dat hij de fietser niet had gezien.

De politie hield de automobilist aan. Hij wordt verdacht van zodanig verkeersgedrag dat aan zijn schuld te wijten is dat er een verkeersongeval ontstond waarbij een persoon om het leven kwam. De man had niet gedronken. Na het afleggen van een verklaring is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):