zaterdag, 27. december 2008 - 14:30

Twee doden in Limburgs verkeer

Maasbracht

In het Limburgs verkeer zijn vrijdag en zaterdag twee personen bij een verkeersongeval om het leven gekomen.Een persoon liep ernstige verwondingen op.

Bij een eenzijdig verkeersongeval in Ell is zaterdagmiddag rond 14.00 uur een 21-jarige man uit Hunsel om het leven gekomen. Op de Kapittelweg botste hij met zijn auto tegen een boom. De 21-jarige man werd daarbij uit het voertuig geslingerd. Voor de hulpverlening werd nog een traumahelikopter ingeschakeld, maar hulp mocht niet meer baten, zegt de politie. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Bij een aanrijding op de afrit van de A2 naar Maasbracht is vrijdagavond een 65-jarige vrouw uit Montfort dodelijk verongelukt. De vrouw zat als bijrijdster in het voertuig dat werd bestuurd door haar 73-jarige echtgenoot. Hij raakte zwaar gewond bij de aanrijding, meldt de politie.

Het echtpaar botste vrijdagavond rond 22.00 uur achterop de stilstaande auto van een Duits gezin uit Aachen. Zij hadden kort daarvoor autopech gekregen. De bestuurder, een 39-jarige man, had zijn auto laten uitrollen en op de afrit gezet. Omdat er geen vluchtstrook was, en zo een gevaarlijke situatie ontstond, belde hij direct 112 en Rijkswaterstaat. Samen met zijn vrouw, kind en hond stapte hij uit de auto en ging achter de vangrail staan. Vervolgens reed het echtpaar uit Montfort achterop hun auto.

Het gezin bleef ongedeerd bij de aanrijding. De 73-jarige man is met borstletsel en gebroken ribben opgenomen in het ziekenhuis.
Provincie:
Tag(s):