zondag, 16. maart 2008 - 16:26

Twee drenkelingen aan het Boven Oosterdiep

Veendam

De brandweer van Veendam moest zaterdagavond uitrukken voor een persoon te water aan het Boven Oosterdiep ter hoogte van kapsalon Perdok. Ter plaatse trof men inderdaad een persoon aan in het water die men op het droge wist te brengen.

De man was waarschijnlijk onder invloed van alcohol en wilde niet meewerken aan een onderzoek door ambulancepersoneel. Nadat de man uiteindelijk toch onderzocht was, kon hij met de politie mee naar het bureau.

Rond 00.30 uur kwam er vanaf het Boven Oosterdiep een tweede melding van een drenkeling. Een automobilist zag een man met fiets en al het water in rijden. Nadat de man de hulpdiensten had ingelicht, probeerde hij door middel van een sjaal de man uit het water te redden. Met hulp van de gearriveerde politie, kon men de man op het droge brengen.

Wat de oorzaak van de nachtelijke zwempartij van deze man was, is nog niet bekend. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis. De eveneens gealarmeerde brandweer was zo vriendlijk om de fiets van de man weer boven water te halen.
Provincie:
Tag(s):