zaterdag, 15. november 2008 - 22:04

Twee flitsen bezorgen Heerenveens tiental de zege

(Elfvoetbal) SC Heerenveen blijft de spectaculairste club van Nederland. In wedstrijden van de Friese formatie vallen gemiddeld meer doelpunten dan bij welke andere ploeg in Nederland. Tegen Utrecht zaterdagavond hield de teller op bij vijf.

Het werd 3-2 voor de thuisploeg, een stand die al bij rust was bereikt. Utrecht kwam na zes minuten op voorsprong dankzij Ali Boussaboun. Binnen een minuut schoot Danijel Pranjic de thuisclub weer op gelijke hoogte. Vlak voor het rustsignaal vielen er zelfs drie goals in korte tijd. Eerst zorgde Beerens voor de 2-1, drie minuten later resulteerde een kanonschot van Tim Cornellisse in de gelijkmaker, waarna Pranjic opnieuw binnen zestig seconden de eindstand op 3-2 bepaalde.