woensdag, 12. november 2008 - 23:57

Twee forse branden in Amsterdam

Amsterdam

Woensdagavond hebben in Amsterdam twee forse branden gewoed. De eerste brand brak rond half tien uit op een zolder etage aan de Der Kinderenstraat in stadsdeel Slotervaart. Korte tijd later brak ook een flinke brand uit in een woning aan de Osdorperweg. Bij de branden raakte niemand gewond. De schade aan beide panden is enorm.

Bij de brand op de Der Kinderenstraat leek het vuur even door te slaan naar de naast gelegen woning. De brandweer wist dit met de inzet van meedere brandweer voertuigen en manschapen te voorkomen. De zolder etage brandde volledig uit. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Aan de Osdorperweg ging een monumentale woning in vlammen op. Op het moment dat de brand uitbrak was er in de woning een persoon aanwezig. Deze wist zichzelf op tijd in veiligheid te brengen.

Woordvoerder van de Brandweer Amsterdam-Amstelland, Jeroen Nan liet aan onze verslaggver weten dat twee grote branden op hetzelfde tijdstip voor een groot korps als Amsterdam geen probleem zijn. Bij de branden werden in totaal zes autospuiten en twee ladderwagens ingezet. Op een totaal van ruim 18 voertuigen over het hele gebied is dat geen probleem.
Provincie:
Tag(s):