zaterdag, 16. februari 2008 - 9:50

Twee gewonden bij felle woningbrand

Groningen

Bij een uitslaande woningbrand aan de Kerklaan in Groningen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee bewoners gewond geraakt. Zij waren, samen met nog drie huisgenoten, aanwezig in de woning op het moment dat de brand uitbrak. Om aan de vlammen en de rook te ontsnappen, zijn de vijf mannen door een raam op de eerste etage naar beneden gesprongen. Een van de mannen liep daarbij beenletsel op. De tweede gewonde had verwondingen aan zijn gezicht. Beide bewoners zijn per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

De brandweer van Groningen werd omstreeks 01.10 uur gealarmeerd voor de brand die woedde op de eerste etage van het gebouwenblok, boven een supermarkt. Het vuur sloeg snel om zich heen en kon alleen nog van buitenaf worden bestreden. Al vrij snel stortte een deel van het dak in en het puin kwam terecht op een koppeling van de brandkraan. Hierdoor liep een grote hoeveelheid water de winkelstraat in. Voor de gladheidbestrijding werd een strooiauto van de gemeente ingezet. Omdat er groot gevaar was voor instorting, werd de omgeving rondom het brandende gebouw ruim afgezet.

Rond 02.00 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. Bij de bluswerkzaamheden raakte een brandweerman licht gewond aan zijn hand. Hij is korte tijd in het ziekenhuis behandeld.

Een groot deel van het gebouwenblok is door de brand verwoest. Het kantine- en magazijngedeelte van de supermarkt liep forse rook- en waterschade op. De nablussing zal nog tot in de vroege ochtend voortduren. Omdat de constructie van het gebouw dermate is aangetast dat er grote scheuren in de muren zijn ontstaan, is besloten om een deel van de gevel op de eerste verdieping te verwijderen. Hiervoor is de hulp van een kraanbedrijf ingeroepen. Het pand wordt vervolgens met hekken afgezet, zodat de winkelstraat zaterdagochtend weer voor het verkeer toegankelijk is.
Provincie:
Tag(s):