maandag, 25. februari 2008 - 9:28

Twee gewonden na ongeval met dronken automobilist

Cadier en Keer

Zondagmorgen rond 10.10 uur vond er op de Rijksweg (N278) in Cadier en Keer een aanrijding tussen drie personenauto's plaats, waarbij twee automobilisten gewond raakten. 
De gewonden zijn een 40-jarige vrouw en een 61-jarige man uit Maastricht. Zij zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.
Op de plaats van de aanrijding heeft de politie meteen een 24-jarige man, woonachtig in Hasselt (België), aangehouden.

De man zat in een van de auto's achter het stuur en is de vermoedelijke veroorzaker van de aanrijding. Hij bleek teveel aan alcohol op te hebben. Bij een blaastest bleek hij een bloed/alcoholgehalte te hebben van 1,1 promille.
De aangehouden automobilist kwam met zijn auto uit de richting Maastricht, met achter hem een auto waarin de 60-jarige Maastrichtenaar zat. Uit tegenovergestelde richting kwam een personenauto waarin de 40-jarige vrouw achter het stuur zat. Op zeker moment is de automobilist uit Hasselt met zijn auto op de linker weghelft terecht gekomen, hetgeen hij volgens een getuige ook al eerder had gedaan. De tegemoetkomende auto werd door hem geraakt, terwijl deze auto weer in botsing kwam met de auto die achter die van de man uit Hasselt reed.
De 60-jarige Maastrichtenaar raakte in zijn auto bekneld en moest door de brandweer uit het wrak worden geknipt.


Het bureau Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) onderzoekt de aanrijding.
Provincie:
Tag(s):