maandag, 28. juli 2008 - 16:05

Twee jaar en TBS voor ontucht met kinderen

Utrecht

De rechtbank Utrecht heeft een 40-jarige man veroordeeld tot twee jaar gevangenis en TBS met dwangverpleging. De rechtbank achtte bewezen dat de man verspreid over de periode 1986 tot en met 1991 en in 2005 en 2006 ontuchtige handelingen heeft gepleegd met zes kinderen tussen de vijf en tien jaar oud en een vijftienjarige jongen.

De veroordeelde man pleegde de feiten met kinderen uit zijn kennissenkring en met zijn nichtjes in onder meer Maarn en Doetinchem. Volgens de rechtbank is de man jaren bezig geweest met het misbruiken van kinderen, ging hij daarbij 'berekenend' te werk en gedroeg hij zich 'geniepig en calculerend'.

De rechtbank achtte de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar. De rechtbank vreest dat de man onder invloed van de bij hem vastgestelde stoornis opnieuw slachtoffers zal maken met ernstige gevolgen. Daarom moet de man behandeld worden. Hoewel verdachte had aangegeven dat hij wil mee werken aan een verplicht reclasseringscontact of een TBS met voorwaarden had de rechtbank er geen vertrouwen in dat een dergelijke behandeling herhaling zal voorkomen. De rechtbank legde daarom TBS met dwangverpleging op.

De man moet aan zijn slachtoffers ook een schadevergoeding betalen, variërend van 500 tot 2.000 euro.
Provincie:
Tag(s):