maandag, 15. december 2008 - 7:22

Twee kinderen komen om bij woningbrand in Workum

Workum

Twee meisjes van 7 en 9 jaar zijn omgekomen bij een brand in een woning aan de Mouterij in Workum.

De brand brak zondagavond omstreeks 23.00 uur uit in de vrijstaande woning. Vier bewoners, twee volwassenen en twee kinderen, wisten zich in veiligheid te brengen.

In de woning bleven echter twee kinderen achter. Enkele buurtbewoners probeerden nog de woning binnen te gaan, maar dit lukte ze niet. Direct werden de hulpdiensten via 1-1-2 gealarmeerd. De brandweer was snel ter plaatse en begon onmiddellijk met het bestrijden van de uitslaande woningbrand. Ook werd door de brandweer geprobeerd om in de woning te komen. Door de intensiteit van het vuur kon alleen een slaapkamer van de woning worden doorzocht.

De twee kinderen werden hierbij niet aangetroffen. De brandweer had na drie uur blussen het vuur onder controle. Nadat de brand geblust was, werd begonnen met de zoektocht naar de lichamen van de twee vermiste meisjes. Nadat de lichamen waren gevonden, werden ze geborgen.

Slachtofferhulp heeft zich ontfermd over de ouders en de twee kinderen. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.
Provincie:
Tag(s):