donderdag, 1. mei 2008 - 16:36

Twee mensen gebeten door hond van agressieve man

Den Helder

Woensdag is rond 16.30 uur ontstond een opstootje ontstaan in een hamburgerrestaurant aan het Bernhardplein in Den Helder. Een 39-jarige man uit die plaats was dronken binnengestapt en zocht ruzie met enkele klanten. Hij ging daarna naar huis maar keerde kort erna terug met zijn hond, een terrier, en gewapend met een honkbalknuppel

Hij bedreigde een 21-jarige man uit Den Helder die met zijn vrouw en een kindje een broodje zat te eten. Deze man verweerde zich met een stoel en kon ernstige verwondingen voorkomen. De hond van de verdachte nam het op voor zijn baasje en beet het slachtoffer. Een 17-jarige medewerker van de zaak schoot te hulp maar werd ook tweemaal door het beest gebeten.

In alle gevallen ging het om oppervlakkige beenwonden maar de twee slachtoffers moesten zich wel onder doktersbehandeling stellen. Hierna ging de verdachte er met zijn hond vandoor maar kon korte tijd later thuis door de politie worden aangehouden. Hij bedreigde de agenten. De man is in verzekering gesteld. Hij verklaarde dat hij in een soort psychose was geraakt en had spijt van zijn gedrag. Hij wordt geleid voor de officier van justitie in Alkmaar.
Provincie:
Tag(s):