woensdag, 16. juli 2008 - 19:56

Twee miljoen voor impuls werkruimten kunstenaars

Den Haag

De gemeente Den Haag stelt 2 miljoen euro beschikbaar als impuls voor werkruimte voor kunstenaars. Het geld wordt gebruikt voor uitbreiding en verbetering van de permanente werkruimten (€1,8 mln) en de oprichting van een stichting voor werkruimten voor kunstenaars uit de verschillende disciplines. Dat staat in de nota ‘Ruimte voor de kunst’. De gemeenteraad neemt in het najaar een definitief besluit over deze nota.

De stichting voor werkruimten voor kunstenaars uit verschillende disciplines moet zorgen voor een verbetering van de dienstverlening richting de kunstenaars en optimalisering van het tijdelijke beheer van werkruimten. Bij de oprichting van de stichting worden naast de gemeente ook Stroom en deskundigen op het gebied van muziek betrokken. Momenteel zijn er ruim 400 permanente en ongeveer 200 tijdelijke werkruimten voor kunstenaars.

Den Haag heeft op cultureel gebied grote ambities. Deze zijn onlangs nog verwoord in het voornemen om zich te kandideren voor Europese culturele hoofdstad in 2018. Voor de positie van Den Haag als cultuurstad zijn naast boegbeelden zoals het Nederlands Dans Theater en het Gemeentemuseum ook de vele kunstenaars die in veel kleiner verband kunst maken van essentieel belang. Voor een goed ‘maakklimaat’ voor deze kunstenaars is ruimte nodig. Behoud en uitbreiding van de hoeveelheid beschikbare werkruimte voor kunstenaars heeft daarom aandacht nodig.
Provincie:
Tag(s):