zaterdag, 14. juni 2008 - 10:00

Twee personen om het leven gekomen bij ongeval

Noordwijk

Twee personen, van 32 en 43 jaar van Poolse nationaliteit, zijn tijdens een auto-ongeluk op de Vogelaardreef in Noordwijk om het leven gekomen.

Rond 18.00 uur kreeg de politie de melding dat er een verkeersongeval had plaatsgevonden. Drie personen zouden nog in de auto zitten, een vierde persoon was uit de auto gehaald door omstanders die te hulp waren geschoten.

Toen de politie ter plaatse kwam was ook een tweede persoon door omstanders uit de auto gehaald. Twee anderen bleken nog bekneld in de auto te zitten. De brandweer heeft hen, in samenwerking met het ambulancepersoneel, kunnen bevrijden. Beiden slachtoffers bleken geen hartslag meer te hebben en zijn ter plaatse overleden. De twee andere inzittenden, een man van 26 jaar en van 35 jaar eveneens van Poolse nationaliteit, zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De verkeersdienst van de politie heeft op de plaats van het ongeval onderzoek gedaan naar de oorzaak. De bestuurder van de auto is, door nog onbekende reden tijdens het inhalen van een tractor, de macht over het stuur verloren en is in de boskant van de Vogelaardreef terecht gekomen.

De auto is vervolgens half op zijn zijkant, half op de kop tegen een boom tot stilstand gekomen. Toegesnelde getuigen hebben de auto op zijn wielen gezet voordat de hulpverleningsdiensten ter plaatse kwamen. De politie heeft van de getuigen, waaronder de tractorbestuurder een verklaring opgenomen en zet het onderzoek naar de oorzaak voort. De Vogelaardreef is korte tijd afgesloten geweest.
Provincie:
Tag(s):