donderdag, 21. augustus 2008 - 9:32

Twee schuren en deel woning ten prooi aan vlammenzee

Een bewoonster van een boerderij aan de Thesingerweg in Thesinge belde woensdag rond 17.30 uur de brandweer omdat er een schuur in brand zou staan. Zij was niet de enige die de brandweer op de hoogte stelde van de brand. Nadat de vlammen uit het dak van de schuur sloegen kwamen er steeds meer meldingen bij.

Uit voorzorg werd de brand direct opgeschaald naar middelbrand rukte de brandweerkorpsen van Ten Boer en Bedum uit. Ter plaatse bleek het een brand van forse omvang te zijn en werd het sein grote brand gegeven. Twee schuren gingen ten prooi aan de vlammen.

De rookontwikkeling trok via een weiland naar de bebouwde kom van Ten Boer en de inwoners daarvan werden via de regionale omroep verzocht ramen en deuren te sluiten. Niet alleen de rook zorgde voor overlast. De dakbedekking van de schuur bestond uit asbest en door de hitte sprongen asbest deeltjes naar de achtergelegen weilanden. De eigenaren hiervan zijn door een GGD-arts geïnformeerd.

Het vuur laaide donderdagmorgen rond 05.00 uur weer op en zorgde ervoor dat een deel van het dak van de woning ook in vlammen opging.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend. De regiopolitie Groningen zal een onderzoek instellen.
Provincie:
Tag(s):