dinsdag, 21. oktober 2008 - 13:11

Twee supermarkten overvallen

Maandag 20 oktober is 's middags een filiaal van Albert Heijn in Almere overvallen, 's avonds in Lelystad een filiaal van Super de Boer.

Maandagmiddag rond 15:30 uur sloegen twee gemaskerde en gewapende overvallers toe in een Albert Heijn filiaal aan het Botplein. (Almere Stad West)

De overvallers bedreigden het aanwezige personeel met een vuurwapen en een mes en sloegen op de vlucht met een nog onbekend gebleven geldbedrag.

Tijdens de overval waren er veel klanten in de winkel die de overval van dichtbij hebben beleefd en gezien. De twee verdachten renden na hun daad de supermarkt uit en gingen via het Murenenpad de buurt in. Een uitgebreide zoekactie naar de daders leverde helaas niets op. Het overvallenteam District Zuid heeft de zaak in onderzoek.

Rond 19.30 uur werd het filiaal van Super de Boer aan de Voorstaat in Lelystad door drie gewapende mannen overvallen. Het aanwezige personeel maar ook enkele klanten werden met een vuurwapen en een mes bedreigd. De overvallers eisten geld van de caissières en dwongen ook een klant tot afgifte van zijn portemonnee.

Na de overval vluchtten de mannen de Waterwijk in met een nog onbekende hoeveelheid buit. Bij de overval raakte niemand gewond. De recherche van District Noord heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):