zaterdag, 15. maart 2008 - 10:52

Twee verdachten van straatroof aangehouden

Zwolle

In verband met de twee berovingen die op 22 januari in Zwolle op de Kamperweg hebben plaatsgevonden, zijn een 19-jarige man uit Wervershoof en een 23-jarige man uit Medemblik aangehouden. Naast deze berovingen worden zij ook verdacht van drie straatroven in Hoorn op 20 januari en een poging straatroof in Meppel op 22 januari. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Het tweetal beroofde hun slachtoffers vermoedelijk onder bedreiging van een stroomstootwapen en/of mes van hun eigendommen. Uit de diverse getuigenverklaringen kwamen dezelfde signalementen naar voren en ook het gebruikte voertuig, een grijze Volkswagen, kwam overeen. Deze zaken konden op die manier aan elkaar worden gelinkt wat meegenomen werd in het al ingestelde onderzoek.

Verkeersdelict aanleiding aanhoudingen
De politie kwam de verdachten op het spoor doordat één van hen, de 19-jarige man uit Wervershoof, een paar dagen later voor een verkeersdelict werd aangehouden. De auto waarmee hij een aanrijding had veroorzaakt, bleek dezelfde te zijn als waarmee de berovingen gepleegd waren.

Ook kwamen hierdoor twee berovingen in Zwolle en een poging tot beroving in Meppel aan het licht. Vervolgonderzoekheeft er toe geleid dat op 19 februari ook de andere verdachte, de 23-jarige man uit Medemblik, kon worden aangehouden.

De twee verdachten zitten in voorlopige hechtenis bij Justitie.
Provincie:
Tag(s):