woensdag, 17. december 2008 - 12:15

Tweede babylijkje Enschede is jongetje

Almelo

Het tweede babylijkje dat woensdag 10 december in Enschede werd aangetroffen in een tas, is een jongetje. Het jongetje is al langere tijd geleden overleden. Dit blijkt na onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) in Almelo vandaag.

Uit DNA onderzoek moet nog blijken of de eerder aangehouden 23-jarige vrouw de biologische moeder van dit jongetje is. De uitkomsten van dit DNA onderzoek worden waarschijnlijk vrijdag 19 december bekend. Het OM kan geen nadere details geven over de zuigeling.

De vrouw uit Enschede werd op 8 december aangehouden, na de vondst op 1 december van een babylijkje. De aangetroffen zuigeling bleek een jongetje te zijn. De Enschedese vrouw bleek de biologische moeder van de zuigeling te zijn. Op haar aanwijzing trof het onderzoeksteam van de politie op 10 december een tweede babylichaampje aan.

De vrouw wordt ervan verdacht beide baby’s om het leven te hebben gebracht. Op dit moment zit zij in voorlopige hechtenis. Woensdag 24 december beslist de raadkamer van de rechtbank in Almelo of zij langer in voorarrest zal blijven.
Provincie:
Tag(s):