maandag, 17. november 2008 - 21:09

Tweede Kamerleden Fred Teeven en Henk Kamp naar Place2B

Almere

Maandag 8 december bezoeken Tweede Kamerleden Fred Teeven (justitie) en Henk Kamp (integratie) Almere.

Het werkbezoek 'speelt ' zich op drie plaatsen in Almere af, te weten: Het Veiligheidshuis Almere, Stationsplein 8 (14.30 uur), Grand café 70's / 80's, Noordeinde 92 (16.00 uur) en Jongerencentrum Place2B, Wipmolenweg 54 (17.00 uur).

Het dagprogramma ziet er als volgt uit. Om 14.30 uur worden de Tweede Kamerleden in het Veiligheidshuis Almere verwacht. Na een rondleiding en uitleg werkwijze Veiligheidshuis Almere, wonen de Tweede Kamerleden een casusoverleg bij. Naast Fred Teeven en Henk Kamp zijn ook wethouder Arno Visser en Korpschef Flevoland Bert Wijbenga aanwezig.

Rond de klok van 15.45 uur vertrekt het gezelschap naar Grand café 70's/80's in Almere Buiten. Op het plein aan Noordeinde, spreken de bewindslieden (herkenbare partytent met statafels) met Antillianen, ondernemers en Almeerders die tijdens het gesprek aanschuiven.

Mogelijke onderwerpen van gesprek zijn: de toenemende criminaliteit onder Antillianen, de aanbevelingen van de Taskforce Antilliaande Nederlanders en wat de gemeente/overheid als 'programmagemeente' voor de Antilliaanse gemeeschap in Almere kan betekenen en wat de Antilliaanse gemeenschap zelf kan/moet ondernemen.

Bij dit gesprek zullen in ieder geval procescoordinator Antillianen, Harm Twillert, jongerenwerker Place2B, Danielle Lanzaat, contactfunctionaris Antillianen/Arubanen politie Almere, Ivar Soerka, veiligheidsmanager Almere-Buiten, Madeleine Gouma, Rob van der Tweel, eigenaar Grand café 70's/80's en voorzitter winkeliersvereniging Almere-Buiten aanschuiven.

Om 17.00 uur verplaatst het gezelschap zich lopend door het centrum van Almere-Buiten naar jongerencentrum Place2B. Het gezelschap wordt ontvangen door de jongerenwerkers Danielle Lanzaat en Inge Boom en worden voorgesteld aan de aanwezige Antilliaanse jongeren. Ook hier wordt gesproken over eerder genoemde onderwerpen.
Provincie:
Tag(s):