woensdag, 30. juli 2008 - 10:43

Tweede kinderopvang op boerderij

Oldeholtpade

Kinderopvang ’t Hummelhûs, een kinderopvang op een boerderij, krijgt per 1 november 2008, naast de locatie in Oudehorne een tweede locatie in Oldeholtpade. De formule van kinderopvang op de boerderij blijkt zo succesvol dat ’t Hummelhûs al na een bestaan van 3,5 jaar heeft besloten een tweede vestiging te openen, om zo de wachtlijst in Oudehorne te kunnen verkleinen.

Bij kinderopvang ’t Hummelhûs is het buitenleven erg belangrijk. Er zijn dieren die de kinderen kunnen verzorgen en vertroetelen, er is een grote natuurlijke ontdektuin en een moestuin. De laarsjes staan al klaar, en voor kinderen hangen er overalletjes, zodat de kinderen zich heerlijk uit kunnen leven. Ook van binnen zijn de groepen ruim opgezet.

Onderneemsters Anneke Tel-de Vos en Theresia Tel – Leemeijer zijn in februari 2005 begonnen met kinderopvang ’t Hummelhûs. De plannen lagen er al een aantal jaar, maar pas nadat ze in contact zijn gekomen met de V.A.K (Verenigde Agrarische Kinderopvang) zijn de plannen echt concreet geworden. De V.A.K. biedt ’t Hummelhûs een kwaliteitssysteem met alle protocollen en formulieren die nodig zijn binnen de kinderopvang.

Ook leveren zij de pedagogische visie. Alle leidsters, en ook de onderneemsters zelf, krijgen regelmatig training in het pedagogisch werken volgens deze visie. ’t Hummelhûs is klein gestart, maar inmiddels een volwaardige kinderopvang met twee groepen dagopvang ( 0 tot 4 jaar) van maximaal 12 kinderen per groep, en een groep naschoolse opvang (4 tot 12 jaar) voor maximaal 20 kinderen per dag.
In Oldeholtpade komen eerst twee groepen voor dagopvang. In de toekomst wil ’t Hummelhûs daar ook een groep naschoolse opvang starten.
Provincie:
Tag(s):