donderdag, 22. mei 2008 - 13:21

Tweede verdachte in brandstichtingzaak aangehouden

Enschede

Naar aanleiding van het vervolgonderzoek is woensdagmorgen 21 mei een 17-jarige Enschedeër aangehouden. Hij wordt ervan verdacht mede betrokken te zijn geweest bij een brandstichting die op 14 mei jl. is gepleegd aan de Kiepe in Enschede.

Op woensdagmorgen 14 mei werd er brand gesticht bij een woning aan de Kiepe in Enschede. Naar aanleiding van het onderzoek werd op 15 mei jl. een eerste verdachte in verband met deze brandstichting aangehouden.
Het onderzoek werd voortgezet en naar aanleiding daarvan werd woensdagmorgen 21 mei een 17-jarige Enschedese jongen aangehouden.

Ook hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de brandstichting. De op 15 mei aangehouden 19-jarige is woensdag 21 mei bij justitie voorgeleid en hij is door de rechter commissaris in bewaring gesteld. De op woensdag 21 mei aangehouden 17-jarige wordt vrijdag 23 mei voorgeleid en het onderzoek wordt voortgezet.

Op woensdagmorgen 14 mei werd om ongeveer 04.00 uur gemeld dat er brand was in een tweetal containers die tegen woningen waren geplaatst aan de Kiepe in Enschede. Door snel ingrijpen kon erger worden voorkomen en werd e.e.a. snel geblust. Voor de zekerheid zijn woensdagmorgen wel bewoners van een aantal woningen door de politie even uit hun woningen gehaald, maar deze konden na het blussen direct weer naar binnen.
Provincie:
Tag(s):