woensdag, 11. juni 2008 - 12:08

Tweemaal verdenking doodslag bij speedboot ongeluk

De de 39-jarige eigenaar en de 45-jarige bestuurder van de speedboot die afgelopen weekend met hoge snelheid op een vrachtschip knalde, worden door justitie verdacht van doodslag op de 42-jarige inwoner van Jellum.

De jellemer overleefde het ongeval niet. De rechter-commissaris in de rechtbank Leeuwarden besloot dinsdag op vordering van het Openbaar Ministerie dat de twee in de komende zeven dagen vast blijven zitten.

In de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 juni voeren de twee tezamen met vier andere mannen met een speedboot over het Prinses Margrietkanaal bij Grou. Vermoedelijk als gevolg van een te hoge snelheid kwam de boot in aanvaring met een vrachtschip.

Alle opvarenden sloegen overboord; één man, een 42-jarige inwoner van Jellum, kwam om het leven. Zijn lichaam werd op 8 juni in het Prinses Margrietkanaal gevonden door het Landelijk Dregteam van het Korps landelijke politiediensten (KLPD). Twee mannen werden met verwondingen opgenomen in een ziekenhuis.

Na verhoor van alle betrokkenen werden uiteindelijk de twee eerdergenoemde verdachten ingesloten. De 45-jarige verdachte zou op het moment van de aanvaring aan het roer hebben gestaan.

De 39-jarige verdachte is eigenaar van de boot en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor het schip en de opvarenden. Er is van beide mannen tevens een bloedproef afgenomen om vast te stellen of zij ten tijde van het ongeval onder invloed verkeerden.

De overige drie mannen worden niet als verdachten beschouwd.
Provincie:
Tag(s):