donderdag, 18. september 2008 - 23:32

Twente ademt nog ondanks verlies

(Elfvoetbal) FC Twente leek voorafgaand aan de wedstrijd tegen Stade Rennes al aan het kortste eind te trekken. De Franse ploeg werd door velen als onneembare veste gezien, maar ondanks de 2-1 nederlaag ademt FC Twente nog steeds.

Gezien het wedstrijdbeeld kreeg Twente met het verlies te weinig. Met name de eerste helft schoot de ploeg van Engelsman Steve McClaren uit de startblokken. Dit werd na twaalf minuten speeltijd ook in een doelpunt uitgedrukt. Op een prima voorzet van Elia kopte Denneboom de 0-1 achter doelman Douchez.

De 0-1 werkte niet verlammend op Twente die keurig de Franse opponent wist op te vangen. Doelman Sander Boschker hoefde weinig tot niet in actie te komen.

De treffer van M'Bia in de 36-ste minuut viel dan ook totaal onverwacht. De gelijkmaker hielp Rennes weer in het zadel en de Fransen wilden in de tweede helft dan ook op jacht naar de 2-1. Deze viel uiteindelijk ook. Uit een vrije trap van Leroy kopte Bocanegra de bal achter de goed keepende Boschker.

Ondanks het verlies kan Twente terugkijken op een prima wedstrijd, waarin het niet de mindere was van Rennes. Het tegendoelpunt biedt perspectief voor de return in Enschede.