woensdag, 29. oktober 2008 - 22:36

Twente bestand tegen 'Avondje NAC'

(Elfvoetbal) NAC heeft verzuimd de koppositie in de Eredivisie over te nemen. De ploeg van Robert Maaskant bleek op eigen veld de mindere van FC Twente: 0-1. Omdat ook FC Groningen niet tot winst kwam tegen NAC, is AZ de nieuwe lijstaanvoerder.

NAC en FC Twente maakten er een pittige wedstrijd van. Beide ploegen vlogen er bovenop en gunden elkaar geen millimeter ruimte. Het waren de bezoekers die na twaalf minuten spelen profiteerden van een man-meer-situatie. Nadat Martijn Reuser geblesseerd naar de kleedkamer was afgevoerd, en zijn vervanger Kurt Elshot langs de zijlijn klaarstond om in het veld te komen, kwam Twente op een merkwaardige manier op voorsprong. Een lage voorzet van Edson Braafheid werd door alles en iedereen gemist. Ook keeper Ten Rouwelaar schatte de situatie volledig verkeerd in, waardoor de bal via de binnenkant van de paal over de doellijn rolde: 0-1. Reuser maakte die treffer niet meer mee. De aanvaller kwam bij een val vekeerd op zijn schouder terecht (uit de kom?) en werd direct voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

In het restant van de eerste helft zocht NAC massaal de aanval op, maar het meeste balbezit bleef voor FC Twente, dat ook achterin vrij eenvoudig op de been bleef. Het grootste gevaar kwam van Anthony Lurling, die stevige duels uitvocht met zijn voormalig teamgenoot Ronnie Stam, vorig seizoen nog in dienst van NAC. Uit een strakke voorzet van de rappe linksbuiten, kreeg Rob Penders vlak voor het doel een vrije kopkans. De inzet van de mandekker verdween echter langs de verkeerde kant van de paal.

Ook in het tweede bedrijf jaagden de elf van NAC massaal op de tegenstander, maar toonde Twente zich voetballend de meerdere. De bezoekers bleven uiterst rustig aan de bal en kwamen er combinerend knap uit. Tot een kwartier voor tijd, toen de bezoekers slordiger gingen spelen. NAC veroverde onder leiding van de buffelende invaller Edwin de Graaf een stuk meer ballen en drongen veelvuldig aan op het vijandelijke doel. Douglas en Robbie Wielaert gaven echter geen kick en wonnen achterin elk duel. Verder dan afstandschoten via onder meer Matthew Amoah en Joonas Kolka kwamen de Bredanaars dus niet. In de slotseconden kon Lurling zijn frustratie niet langer de baas en haalde met zijn vuist vol uit in de maag van Wielaert. Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer ontging het voorval niet en stuurde de linksbuiten met een directe rode kaart naar de kleedkamer. Ook met tien man drong NAC nog even aan, maar gescoord werd er niet meer. Twente klimt dankzij deze overwinning op naar de derde plaats van de ranglijst, slechts één punt achter koploper AZ.
Categorie:
Tag(s):