dinsdag, 1. januari 2008 - 15:20

Twente gaat mistig nieuwjaar in

twente

Het was een bijzondere nacht met extreme weersomstandigheden. Bij het vallen van de avond op 31 december ontstond zeer dichte mist in Twente. De mist is tot de ochtend van 1 januari blijven hangen. De politie heeft de hele avond en nacht gewaarschuwd niet de weg op te gaan, omdat het levensgevaarlijk was.

Zicht minder dan 1 meter
Het zicht was soms minder dan één meter. Dit resulteerde in een aantal auto-ongelukken in de regio met een aantal gewonden. Er viel één vuurwerkslachtoffer te betreuren. Vijf vuurwerkpistolen met bijbehorende patronen zijn op oudejaarsdag en in de nieuwjaarsnacht door de politie in beslag genomen. Daarnaast zijn de rijbewijzen van twee beschonken bestuurders ingevorderd.

Minder overlast meldingen
Vergeleken met voorgaande jaren waren er, waarschijnlijk door de weersomstandigheden, minder (vuurwerk)overlastmeldingen. Er waren enkele branden, vreugdevuren, vernielingen, baldadigheden, openbare dronkenschappen en zijn er een paar ruiten gesneuveld door vuurwerk. Agenten in de grote steden hebben, in verband met de mist, hun diensten te voet of per fiets moeten doen.
Provincie:
Tag(s):