zondag, 21. september 2008 - 17:01

Twente met hangen en wurgen naar zege

(Elfvoetbal) FC Twente heeft zich zondag met veel moeite langs Volendam geworsteld. In Volendam won de ploeg van Steve McClaren met 1-2.

Twente leek in de eerste helft over Volendam heen te walsen, maar deed dat niet. Met name doordat het kansen miste en er ook te weinig creëerde. Douglas miste in de beginfase een kopbal. Douglas miste opnieuw een kopbal na een goed half uur, doordat doelman Jeroen Verhoeven goed keepte.

Volendam-trainer Frans Adelaar had dat ook gezien. "We wisten dat we zouden worden teruggedrongen. We waren wel in staat de beste kansen te creëren in de eerste helft. Dat was tegen Heerenveen ook al. We maken ze alleen nog niet af."

Hij had het daarbij over de kansen voor Rowin van Zaanen. Kansen, die Volendam op voorsprong hadden moeten brengen, vlak voor rust en tien minuten na rust.

Daarmee klopte Volendam nadrukkelijk op de deur van de overwinning. De ploeg was feller dan Twente, maar had de pech dat Van Zaanen niet op scherp stond. Hij was gevaarlijker dan spits Tuyp, maar miste jammerlijk.

Theo Janssen zorgde daarna wel voor de 0-1 voor Twente. Kort erna leek de deur definitief in het slot na de 0-2 door Eljero Elia. Volendam kwam door Rowin van Zaanen, die nu eindelijk wel trefzeker was, echter direct uit de aftrap weer op 1-2. Volendam ging daarna op jacht naar de gelijkmaker, die het gezien het vertoonde spel ook wel verdiende. Verder dan de 1-2 kwam de ploeg echter niet. Adelaar had veel goede dingen gezien. "Ik denk dat wij aanknopingspunten hebben om nog voor verrassingen te zorgen deze competitie."

Twente boekte met de zege de eerste winst van het seizoen. Theo Janssen was er wel tevreden mee, maar had moeite met de verdedigende instelling van Volendam. "Het was moeilijk om er doorheen te komen. Wij waren de eerste helft wel sterker. We gaven alleen te makkelijk de 2-1 weg, waarna het nog moeilijk werd. Het was niet echt sprankelend bij ons." Dat was een enorm understatement voor het worstelen waarmee Twente zich naar de eerste seizoensoverwinning speelde.