zondag, 30. maart 2008 - 18:25

Twente profiteert van mistroostig Utrecht

(Elfvoetbal) FC Twente heeft in stadion Galgenwaard met tien man gewonnen van FC Utrecht: 0-1. De ploeg van trainer Fred Rutten zorgt daardoor voor een goede uitgangspositie in de slotfase van de competitie.

De inzet van de wedstrijd was vooraf duidelijk. Beide ploegen moesten winnen om kans te maken op een mooi toetje na de competitie. Utrecht is nog niet zeker op play-offs voor de Uefa Cup en kon dat met een zege op Twente bijna zeker verwezenlijken.

Twente had eenzelfde soort doel, alleen iets hoger. De ploeg van Fred Rutten moest winnen om te stijgen naar de vierde plaats in de Eredivisie, een plek die goed uitzicht geeft op play-offs voor de tweede plek in de Champions League.

Door die inzet, die voor beide ploegen belangrijk was, was de eerste helft een ware veldslag. Het leverde zes keer geel en een rode kaart op. Het was de Braziliaan Douglas die namens Twente twee keer geel en dus rood kreeg.

Kansen waren er in de eerste helft ook, maar geen enkele speler was trefzeker. Blaise N'Kufo niet, evenals Luke Wilkshire en Eljero Elia namens Twente. Voor Utrecht was de grootste kans voor Gregoor van Dijk, die een afvallende bal na een corner keihard tegen de lat poeierde.

Aan het eind van de eerste helft moest Twente verder met tien man, nadat Douglas zijn tweede gele kaart kreeg. Pas in de tweede helft moest Utrecht daarvan kunnen profiteren, maar de ploeg nam te weinig initiatief om een doelpunt te kunnen maken. Het drong wel een beetje aan, maar echt doorstoten wilden de Domstedelingen niet.

FC Twente profiteerde pas op het eind van de wedstrijd van het mistroostige optreden van Utrecht. N'Kufo kreeg de bal op links van invaller Orlando Engelaar en gaf een voorzet perfect op het hoofd van andere invaller Stein Huysegems, die niet twijfelde en binnenkopte.

Twente staat met de zege nu op de vierde plaats in de Eredivisie en heeft plaatsing voor de mooiste play-off nu in eigen hand.
Categorie:
Tag(s):