woensdag, 3. december 2008 - 23:47

Twente verder over de rug van Rutten

(Elfvoetbal) FC Twente heeft een uitstekende prestatie geleverd door zich te plaatsen voor de volgende ronde van de UEFA Cup. In Enschede won de ploeg van Steve McClaren met 2-0 van het Schalke 04 van Fred Rutten.

FC Twente kende de best denkbare start in de uitverkochte Grolsch Veste. Uit een vrije trap kreeg Blaise N'Kufo de bal voor zijn voeten. Zijn inzet werd nog gekeerd door Manuel Neuer, maar Robbie Wielaert stond op de goeie plaats -- maar wel dik in buitenspelpositie -- om zijn ploeg in de derde minuut op een 1-0 voorsprong te zetten.

Aanvankelijk bleef Twente de gevaarlijkste ploeg, met name dankzij de snelle en ongrijpbare Eljero Elia, maar Schalke kwam steeds beter in de wedstrijd. Orlando Engelaar zette Gerald Asamoah vrij voor Sander Boschker, maar die was op tijd zijn doel uit om de spits van scoren te weerhouden. Vlak voor rust leken de Duitsers, met ook Jefferson Farfan in de basis, langszij te komen, maar Heiko Westermann vond eerst Douglas en daarna de paal op zijn weg.

Na de rust begon Twente opnieuw sterk en wederom sloeg de ploeg snel toe. Een staaltje individuele klasse van Kenneth Perez bezorgde de Tukkers in de 55ste minuut de tweede treffer. De Deen draaide op de rand van het strafschopgebied prachtig weg met een balletje achter het standbeen en krulde de bal in de verre hoek achter Neuer: 2-0.

Schalke, dat vier punten uit de eerste drie duels haalde, bleef onder leiding van Engelaar op zoek gaan naar een verdiende treffer. Die kwam er een klein kwartier voor tijd. Uit een corner redde Boschker eerst nog op een inzet van Kevin Kuranyi, maar van dichtbij was Asamoah er als de kippen bij om de 2-1 binnen te tikken. Schalke zette aan voor een slotoffensief, maar mede dankzij Boschker hield Twente stand. Tot ongeloof van Fred Rutten, die voor plaatsing voor de volgende ronde nu afhankelijk is van Twente. Als Twente wint van Paris Saint-Germain, heeft Schalke nog steeds een kans. Al zal Racing Santander dan niet moeten winnen van Manchester City.
Categorie:
Tag(s):