zondag, 12. oktober 2008 - 15:55

Twintig duizend bezoeker op de Noordelijke LPD

Assen

Ongeveer 20.000 bezoekers hebben zaterdag de Landelijke Politiedag in Assen bezocht. De dag werd georganiseerd door de korpsen van Fryslân, Groningen, Drenthe, en de Koninklijke Marechaussee. Projectleider commissaris Gerda Dijksman kijkt tevreden op de dag terug.

De TT-Hall en de directe omgeving zijn een perfecte locatie voor dit evenement. Het weer werkte ook uitstekend mee. De uitsmijter was het optreden van Lange Frans en Baas B., voor wie toch de nodige jeugd naar de TT-hall was getrokken. Dit optreden, georganiseerd in samenwerking met DutchVersity, werd aan elkaar gepraat door Jorgen Raymann, en opgefleurd door de DutchVersity Girls.

Meteen om 10.00 uur ’s ochtends stroomden de bezoekers de TT-hall binnen. Op de verschillende pleinen was voor jong en oud van alles te doen. Een greep uit de activiteiten: hoogwerkers, demonstratie aanhouding vuurgevaarlijke verdachten, analyse van een verkeersongeval, forensisch onderzoek op een plaats delict, het spel ‘petje op petje af’, justitieplein, demonstratie van de bikers.

Buiten trokken de demonstraties van Mobiele Eenheid, samen met de paarden veel aandacht. Niet te missen waren ook de acties van de politiehonden met hun begeleiders. Ook kon men genieten van de landing van de helikopters van de KLPD, de Duitse collega’s van de Bundespolizei en de traumahelikopter van het UMCG.

Met veel aandacht voor de werving van personeel kunnen de noordelijke korpsen uitkijken naar nieuwe aanmeldingen voor een baan bij de politie.
Provincie:
Tag(s):