vrijdag, 31. oktober 2008 - 20:46

Tynaarlo (be)spaart en investeert

Tynaarlo

Nog een grote activiteit in het kader van Tien jaar Tynaarlo. Op 8 november is er een duurzaamheidsmarkt en tevens de aftrap van de millieunium campagne! U kunt tijdens de markt veel informatie opdoen over duurzaam wonen, werken en leven. Er zijn folders, brochures, achtergondinformatie. Maar er zijn ook dingen te zien, te proeven (lekkere biologische producten!) en te ervaren (probeer die rijsimulator nu eens zelf!). Hieronder een kleine greep uit het aanbod. Kom vooral zelf zien, proeven, ervaren en stappen zetten naar een duurzame wereld.

Energiebesparende maatregelen zijn goed voor het milieu, maar ook goed voor de portemonnee! Samen met Wonen++, Informatiepunt DuBo, Drenthe Bespaart, de Energiewacht en de installatiebedrijven Wiekamp en Scheepstra laat de gemeente Tynaarlo zien hoe inwoners tientjes kunnen besparen op hun energierekening. En dat het niet alleen voor woningbezitters interessant is blijkt wel uit de aanwezigheid van de woningbouwcorporaties Woonborg Vries en de Stichting Eelder Woningbouw. Zij willen laten zien hoe zij duurzaamheid handen en voeten geven en hun huurders daarvan laten meeprofiteren.

Lekker ontspannen achter het stuur zitten. Meer comfort voor u en uw passagiers. Meer gelegenheid om op de weg te letten. Flink besparen op uw autokosten. En ook nog eens bijdragen aan een beter milieu.
Dat is wat Het Nieuwe Rijden u kan opleveren. U kunt oefenen in de simulatior. Tynaarlo laat hem speciaal komen, omdat we het belangrijk vinden dat onze inwoners het nieuwe rijden goed toepassen, zodat u kunt profiteren van de voordelen van Het Nieuwe Rijden. U zult zien dat u uiteindelijk met meer plezier achter het stuur zit.

De naam “Deksels Fruit� is ontleend aan een impressie van een deksel dat past op een potje, dat rijkelijk gevuld is met fruit. “Deksels Fruit� verzamelt fruit op boeren- en burgererven in de provincie Drenthe. De vruchten worden, zeer kleinschalig, handmatig verwerkt. Met recht zijn de jams, sauzen en siroop “duurzaam� te noemen. Ook de kwalificatie “ slow food� is hierop van toepassing. Het zijn producten uit de regio, die met bijzondere aandacht en zorg zijn gemaakt. U kunt appelsap, krentjebrij en aardbeienjam proeven op de markt.

Dit bedrijf bezorgt vanuit een boerenschuur in Noordwolde pakketten met biologische groenten en fruit aan zo'n 1000 tevreden klanten. Peter van Kampen, stuwende kracht achter EKOnoom.nl laat graag zien en proeven hoe hij en zijn negen medewerkers werken.

Afvalinzamelaar SITA demonsteert de nieuwe huisvuilauto, waarmee ze vanaf deze maand mee rijden. Nieuw is dat het rijden en laden van de auto door slechts één persoon gebeurt. Ook zal het weegsysteem worden toegelicht.

En dan zijn er nog al die andere werkgroepen, de wereldwinkels, Van der Vinne, de rabobank . Kortom, ge-noeg te doen en te beleven. Wees welkom op de markt!

De markt wordt gehouden op zaterdag 8 november van 11.00 -16.00 uur op de gemeentewerf in Tynaarlo.

Iedereen die geinteresseerd is in een duurzame wereld, is van harte welkom. Er zijn leuke dingen te zien, te doen, te proeven, te ondernemen. Bovendien maken bezoekers kans op leuke prijzen. Fietsers worden be-loond! De eerste 50 fietsers ontvangen een fietscomputer gratis!
Provincie:
Tag(s):