maandag, 25. februari 2008 - 17:19

Tytsjerksteradiel start preventieproject alcohol en drugs jongeren

Burgum

Het overmatig gebruik van alcohol en drugs onder jongeren is een “hot� item. Jongeren blijken behoefte te hebben aan informatie over de risico’s hiervan. Omdat een kant-en-klaar voorlichtingsprogramma voor preventie niet bestaat, ontwikkelde Tytsjerksteradiel samen met politie, Federatie Christelijk Jeugdwerk en Stichting Welzijnswerk Tytsjerksteradiel een programma. De gemeenteraad stelde hiervoor een budget beschikbaar.

In het programma worden jongeren – op hun eigen wijze en in hun eigen leefomgeving – geïnformeerd over de gevaren van drugs en overmatig alcoholgebruik. Daarnaast worden ouders geïnformeerd over het signaleren van probleemgedrag op dit gebied. Bovendien krijgen ze handvaten om het gesprek aan te gaan met de jongeren.

Wieny Toren, projectleider vanuit de gemeente: “Door het verstrekken van informatie en er met z’n allen openlijk over te spreken, willen we de discussie openbreken. We kunnen spreken van een geslaagd project als jongeren én ouderen actief meedoen aan de geplande activiteiten in hun omgeving en de discussies op internet en in de media.�
Provincie:
Tag(s):