dinsdag, 25. november 2008 - 21:29

UFO's boven Amsterdam vastgelegd

Amsterdam

De afgelopen weken is Amsterdam in de ban van vreemde lichtbollen boven de stad. De politie ging er tot nu toe van uit dat het ging om Chinese of Thaise geluksballonnen, maar daar lijkt hier geen sprake van te zijn. Onze verslaggever, die werd getipt door een ongeruste bewoner, legde de lichten dinsdagavond op video- en foto vast.

Afgelopen zaterdag meldden meerdere mensen dat ze 'vreemde' lichtbollen boven Amsterdam hadden gezien. Navraag leerde dat het hier vrijwel zeker ging om opgelaten geluksballonnen. Vanaf een veld aan de Floraweg in Amsterdam Noord zijn zaterdagavond namelijk enkele tientallen ballonnen opgelaten.

Wat er zich dinsdagavond boven Amsterdam Noord afspeelde is nog niet bekend. Er waren twee groepjes van twee lichten te zien en één enkele. Deze bewogen zowel onafhankelijk van elkaar als gelijktijdig in een cirkel.

Mochten meerdere mensen ooggetuige zijn van dit vreemde verschijnsel boven de stad of elders in het land, laat het onze redactie weten. Bij UFO-net zijn er de afgelopen twee maanden wel opnieuw meldingen binnengekomen van vreemde verschijnselen.

Reactie lezers:

'Ja ik heb ze vandaag ook gezien, zo rond kwart voor vijf. Ik ging ervan uit dat het verlichting, die vanaf de grond de lucht in scheen, was. Allemaal ronde lichtpunten die in een cirkel draaiden, omdat het nog niet helemaal donker was, was ik van plan om later nog te gaan kijken, maar ik ben het compleet vergeten. Het kwam uit de richting van de Klaprozenweg.

Ik woon in noord, vlakbij de Meeuwenlaan, en vanaf hier zie je wel vaker verlichting de lucht in schijnen. Zal morgen weer een blik in de lucht werpen en proberen een foto te maken'.

Reactie:

'In woon langs het IJ en heb de lichtbundels vanavond ook gezien. Eerst dachten mijn vrouw en ik aan lazerlicht, maar dan moet je de lichtbundels van onder zien opkomen. Dat was niet het geval. Zal de komende dagen meer naar de lucht staren als voorheen'.

Reactie:

'Ook wij hebben deze verschijnselen gezien om ongeveer 17.00 uur vandaag 25-11 in Eelde, het leek op een vuurbol met een paddestoel achtig dak er op, het trok langzaam over ons huis, om zich daarna met grote snelheid te verplaatsen van laag naar hoog, soms hing het even stil, en opeens was het ook weer weg'.

Dit is een kleine greep uit de tientallen reacties van lezers die onze redactie vanavond binnenkreeg.
Provincie:
Tag(s):