maandag, 1. december 2008 - 13:45

Uitreiking Almeerse Keien 2008

Almere

De Almeerse keien zijn vrijdag 28 november uitgereikt door burgemeester Jorritsma en Ali B. In totaal hebben zeven kinderen de Almeerse kei ontvangen.

Indy Makkelie heeft de kei ontvangen, omdat ze zich in heeft gezet voor Stichting de Opkikker. Door een feest te organiseren heeft ze €1700,- opgehaald voor de stichting.

Demelza Fokker ontving haar kei door haar enthousiasme, inzet en creativiteit. Daarnaast heeft ze een wedstrijd uitgeschreven om een goede naam te vinden voor een toekomstige huiskamer bij Jeugdland.

Ook Nutash Khosravan ontving de Almeerse kei. Hij kreeg deze voor zijn inzet voor het museum de Paviljoens, waar hij t-shirts en posters voor heeft gemaakt, toen hij hoorde dat de subsidie gekort zou worden. Ook voor zijn werk bij de krant Kidsweek, zijn bijdrage aan de website van Lydia Rood, voor zijn bijdrage aan het Kinderpersbureau en zijn rol als kinderbegeleider bij het buurtcentrum ’t Kardoes en zijn activiteiten met Chill&Fun Almere heeft hij de kei ontvangen.

Ciara Halberstadt, Michanou Mulder en Anne Roos zetten zich in voor leeftijdsgenoten met kanker. Ze vinden het belangrijk dat het woord ‘kanker’ niet meer als scheldwoord wordt gebruikt en hebben daarom een lied gemaakt over kanker en hebben geld opgehaald tijdens de muziekavond van de school.

Tijdens de landelijke projectweek ‘Voel je fit’ in april hebben ze op school voorlichting gegeven waarmee geld is opgehaald. Ook een spreekbeurt, een PowerPoint presentatie over kanker en een interview met leeftijdsgenoot met leukemie behoorden tot hun communicatiemiddelen.
In totaal hebben ze 1000 euro opgehaald, waarvan de helft naar Stichting Kika (Kinderen met Kanker) gaat en de andere helft naar Stichting de Opkikker. Een stichting die zieke kinderen een onvergetelijke dag geven.

De laatste kei is uitgereikt aan Gion Amigo. Hij is een superbroer voor zijn zusje van 8 jaar. Hij neemt haar overal mee naar toe en haalt haar ook overal weer op. Gion verdient geld door klusjes te doen bij Culti Kids, zodat hij daarvoor een strippenkaart kan kopen, om deze met zijn zusje te delen. Omdat hij een superbroer is, ontving ook Gion de Almeerse Kei.

Als afsluiting was er een groot snoepbuffet en een optreden van Ali B.
Provincie:
Tag(s):