dinsdag, 9. september 2008 - 19:06

Uitslaande brand in flatgebouw

Venray

De brand in het flatgebouw aan de Haammakerstraat in Venray is onder controle. Het betrof een kleine brand die werd veroorzaakt door een brandende ventilator die op een centrale ventilatieschacht is aangesloten. De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling.

De politie is daarop gestart met het ontruimen van het flatgebouw en heeft in verband hiermee GRIP 2 afgekondigd. Uiteindelijk hebben 12 bewoners van 8 woningen hun woning tijdelijk moeten verlaten. Na controle van al deze woningen door de brandweer, konden de bewoners om ca. 19:30 uur terugkeren naar hun woning.

De brandweer Venray heeft 2 tankautospuiten en een ladderwagen ingezet. Dat groot is opgeschaald heeft te maken met het type woongebouw (flat)en met het gegeven dat in eerste instantie niet duidelijk was of de brand zich via de schacht snel naar andere woningen kon verspreiden.

Omdat na eerste onderzoek bleek dat de brand was ontstaan door een ventilator die op de ventilatieschacht is aangesloten, is teruggeschaald naar GRIP 1 en kon uiteindelijk snel brandmeester worden gegeven.
Provincie:
Tag(s):