dinsdag, 15. januari 2008 - 0:29

Uitslaande brand in woning Groot-Amers

Een uitslaande brand heeft maandagmiddag rond half zes een woning verwoest. Volgens de melder kwam er rook onder de kap van de woning vandaan. Het ging waarschijnlijk om een schoorsteenbrand die zorgde dat al snel het dak in brand stond en de woning

De 52-jarige bewoonster en haar 23-jarige zoon werden vanaf de dijk gewaarschuwd door mensen. Ze probeerden zelf nog het vuur te blussen maar dat lukte niet meer. De brandweer stuurde direct twee tankautospuiten uit Groot-Ammers en Langerak/Nieuwpoort. Hierna gaf de brandweer het sein ‘grote brand’ en kwam er nog een tankautospuit uit Streefkerk. Verder gingen naar de brand een redvoertuig, een watervoorzieningsvoertuig en een autoladder uit Gorinchem. Ook kwamen er nog een verzorgingsunit, verbindingsvoertuig en een commandowagen.

De brandweer uit Goudriaan zat klaar in de kazerne van Groot-Ammers. In totaal ging het om ongeveer 35 brandweerlieden. De politie zette de Gelkenes in Groot-Ammers af. Onder aan deze dijk ligt het pand dat in brand stond. De woning had een rieten dak. Maar omdat het in de woning ook flink brandde en er risico bestond voor instorting van het pand kon de brandweer het vuur alleen van de buitenkant bestrijden. Rond 19.10 uur gaf de brandweer het sein dat de brand meester was. Doordat onder andere de brand in de rieten kap zat is de brandweer nog wel geruime tijd bezig met nablussen.
Provincie:
Tag(s):