donderdag, 18. september 2008 - 9:00

Uitslaande brand legt loods in de as

Roosendaal

In de nacht van woensdag 17 september op donderdag 18 september woedde er brand in een loods aan de Boerkensleen in Roosendaal (industrieterrein Majoppeveld). Het vuur werd rond 00.50 uur door voorbijgangers ontdekt. Zij waarschuwden de circa 10 personen die in de bijbehorende woning verbleven. De loods, waarin twee bedrijven gevestigd waren, brandde helemaal uit.

Het ging om een loods die onderverdeeld was in twee bedrijven, een growshop en een autopoetsbedrijf. Volgens brandweer heeft het vuur lang gesmeuld in de growshop, voordat het zich ontwikkelde tot een uitslaande brand. De brandweer Bergen op Zoom /Roosendaal zette ongeveer 25 brandweerlieden in om het vuur te bestrijden. Zij kreeg daarbij ook ondersteuning van twee hoogwerkers.

Drie eenheden van de politie zetten de directe omgeving af. Om 03.00 uur klonk het sein ‘brand meester’. Naar verwachting heeft de brandweer nog uren nodig voor de nablus werkzaamheden. Er was sprake van een hevige rookontwikkeling die richting Roosendaal trok. Een regionaal officier gevaarlijke stoffen van de brandweer verrichte constant metingen. Gebleken is dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen, hoewel rookgassen in principe altijd ongezond zijn.

Circa 10 personen van vermoedelijk Poolse afkomst verbleven in de bijbehorende woning van het pand. Zij kwamen met de schrik vrij en hebben zelf elders onderdak gezocht. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Over de toedracht van de brand valt op dit moment niets te zeggen. Het vuur zal eerst helemaal gedoofd moeten zijn, waarna veiligheidsmaatregelen getroffen worden voor een eventueel technisch onderzoek.
Provincie:
Tag(s):