maandag, 19. mei 2008 - 19:03

Uitslaande brand woning

Nieuwerkerk aan den IJssel

Maandagochtend even voor alf uur is brand uitgebroken in een woning aan de J.A. Beijerinkstraat. De brandweer van Nieuwerkerk aan den IJssel rukte uit en schaalde al snel op naar middelbrand, waarop het korps Zevenhuizen met een extra tankautospuit uitrukte.

Bij aankomst van de eerste blusvoertuigen sloegen de metershoge vlammen al uit het dak. De brand greep snel om zich heen en de brandweer besloot dan ook om even voor half twaalf op te schalen naar grote brand, waardoor diverse korpsen uit de omgeving, waaronder Moordrecht en Gouda, ter assistentie materieel en manschappen stuurden. Hiermee werd voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen woningen. Deze woningen liepen wel rook- en waterschade op.

Op het moment van uitbreken van de brand waren er geen mensen in het huis aanwezig, wel kwamen enkele huisdieren in de vlammen om. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Hoe hoog de schade is zal moeten blijken als het onderzoek hiernaar kan beginnen. Ondanks dat de brand betrekkelijk snel onder controle was, is de brandweer tot begin van de avond bezig geweest met nablussen.
Provincie:
Tag(s):