vrijdag, 14. november 2008 - 11:22

Uitslaande woningbrand in stad Groningen snel geblust

Groningen

Brandweer Groningen kreeg vrijdagochtend om 08.20 uur een alarmering voor een woningbrand aan de Leeuwarderstraat in de stad. De telefonische melding bij de alarmcentrale brandweer in Groningen werd gedaan door een buurtbewoner. In de brandende woning was een tiener aanwezig. Deze wist zichzelf in veiligheid te brengen en bleef ongedeerd.

Het eerste blusvoertuig en de hoogwerker van het Groninger korps waren binnen een paar minuten ter plaatse. Op dat moment sloegen de vlammen al uit de dakkapel op de zolderverdieping. Er werd direct opgeschaald naar een middelbrand (inzet tweede tankautospuit) vanwege de hevigheid van de brand en het grote risico voor overslag naar naastgelegen woningen. Door een snelle binnenaanval en blussing van buitenaf was het vuur al binnen een paar minuten onder controle. Het nablussen en de naverkenning heeft nog ruim een uur in beslag genomen.

De schade aan de zolderverdieping is groot. De woning liep forse rook- en waterschade op. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):