woensdag, 26. november 2008 - 15:41

Uitslag waterschapverkiezingen pas op 29 november bekend

Sittard-Geleen

De uitslag van de waterschapsverkiezingen zal niet donderdag bekend worden, maar pas op zaterdag 29 november. Dit hebben de waterschappen bekend gemaakt. De landelijke verwerking van de stembiljetten neemt meer tijd in beslag dan was voorzien.

Voorzitter Jan Schrijen van waterschap Roer en Overmaas is teleurgesteld over de gang van zaken. Hij spreekt van een “blamage� en zal in het bestuur van de Unie van Waterschappen aandringen op een grondig onderzoek naar de redenen. Ook voorzitter Henk van Alderwegen van waterschap Peel en Maasvallei is teleurgesteld. “Ik had verwacht dat de organisatie in goede handen was, juist nu het gezamenlijk door alle waterschappen in Nederland georganiseerd is�, aldus Alderwegn.

Waterschap Peel en Maasvallei maakt de uitslag bekend op zaterdag 29 november om 17.00 uur tijdens een verkiezingsbijeenkomst in het Waterschapshuis in Blerick.

Waterschap Roer en Overmaas maakt de uitslag bekend op zaterdag 29 november om 16.00 uur tijdens een openbare bijeenkomst in het Waterschapshuis in Sittard.
Provincie:
Tag(s):