donderdag, 28. februari 2008 - 10:12

Uitstel opleidingseisen voor NS personeel

Utrecht

Tweehonderd buitengewoon opsporingsambtenaren van de Nederlandse Spoorwegen mogen bij de opsporing van strafbare feiten geweld gebruiken. Het ministerie van Justitie geeft tweehonderd buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA) van de Nederlandse Spoorwegen een uitstel van de bekwaamheidseisen geweldsbeheersing.

Door het uitstel kan de groep van 200 buitengewoon opsporingsambtenaren gelijkwaardig worden ingezet naast de 300 buitengewoon opsporingsambtenaren van de NS, die inmiddels wel aan de verplichte bekwaamheidseisen geweldsbeheersing voldoen. Dit is voor de NS van belang omdat deze buitengewoon opsporingsambtenaren deel uitmaken van de Service- en Veiligheidsteams die ondersteuning kunnen bieden aan de collega’s zonder geweldsbevoegdheid, bijvoorbeeld bij de identiteitscontrole of in gevallen van agressie en geweld of de overdracht van een aangehouden verdachte.

Het ministerie vindt dat het tijdelijke uitstel van deze bekwaamheidsvereisten gerechtvaardigd is, omdat de betreffende buitengewoon opsporingsambtenaren in hun basistraining geleerd hebben om te gaan met geweld. Het uitstel geldt tot 1 juli 2009.
Provincie:
Tag(s):