donderdag, 17. juli 2008 - 9:30

Uitvaart hoofdagente Gabrielle Cevat

Amstelveen

De vorige week in Amstelveen omgekomen hoofdagente Gabrielle Cevat is vandaag 17 juli met korpseer begraven. De rouwstoet vertrok rond 9.15 uur vanaf uitvaartcentrum Bouwens richting het politiebureau Amstelveen-Noord.

Het lichaam van Gabrielle werd vervoerd in een zwarte koets onder begeleiding van de bereden politie. Bij het politiebureau Amstelveen-Noord stond een erehaag van agenten. Rond 10.00 uur vertrok de stoet verder naar de begraafplaats.

Rond 11.40 kwam de stoet aan op de begraafplaats. Ook hier stonden dienders die een erehaag vormden voor hun omgekomen collega. De uitvaardienst begon om 12.10 uur. Naar schatting tussen de 1000 en 1500 politiemensen vanuit het hele land waren aanwezig om afscheid nemen van hun collega. Politiekorpsen in het hele land hangen vandaag de vlag halfstok tot na de uitvaart.

Politiecollega's die in Nijmegen de vierdaagse lopen - ruim 350 man - hielden op het moment dat de plechtigheid begon een minuut stilte. Ook droegen de politiemensen een vlag bij zich met een zwart lint daaraan.

Gabrielle Cevat werd vorige week woensdagavond 9 juli neergeschoten toen zij een man wilde aanspreken op zijn rijgedrag. De 28-jarige hoofdagente was op weg naar het politiebureau in Amstelveen-Noord om daar een nachtdienst te doen. Ze overleed in een ziekenhuis aan haar verwondingen. De 49-jarige verdachte werd even later in een woning aangehouden. Hij zit nog vast.
Provincie:
Tag(s):