vrijdag, 15. augustus 2008 - 23:19

UMCG waarschuwt voor valse brieven

Groningen

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) waarschuwt voor vervalste brieven die zijn verstuurd. In de nieuwsbrief wordt opgeroepen contact op te nemen met de huisarts in verband met de uitslag van een aidstest. Het ziekenhuis laat weten echter nooit een medisch onderzoek op mensen te doen zonder toestemming van de patiënt.

Deze test zou ongevraagd bij de patiënten zijn uitgevoerd op urinemonsters die ze hadden afgegeven. Uit deze test zou blijken dat de geadresseerde aids heeft. Het ziekenhuis benadrukt dat het nooit zonder toestemming medische tests zou uitvoeren bij mensen.

In de brief staat dat de test gedaan is op urinemonsters die de patiënten hebben ingeleverd. De brief is gedrukt op papier met een oud onderzoek logo en de handtekening is vervalst. Het ziekenhuis heeft aangifte gedaan van valsheid in geschrifte. Hoeveel patienten de brief gekregen hebben is niet duidelijk.

Mensen die de brief hebben ontvangen worden verzocht contact op te nemen met het UMCG. Dat kan via de afdeling Patiënteninformatie van het ziekenhuis.
Provincie:
Tag(s):