donderdag, 28. augustus 2008 - 20:24

Uniek onderzoek in Groningens ‘Huis van de Toekomst’

Groningen

Het lijkt wel een experiment uit een stripverhaal of een futuristisch verhaal van Jules Vernes: hoe kun je de lichtknop bedienen met hersengolven? Louter door te bedenken dat het licht aan moet, springt het licht aan! In Groningen worden nu al experimenten gedaan om deze enkele jaren geleden nog voor onmogelijk gehouden ontwikkelingen te realiseren.

Twee bedrijven, Negotica Projectontwikkeling B.V. en Neurobics Inc., hebben namelijk in Groningen de handen ineen geslagen en een nieuwe, revolutionaire technologie ontwikkeld op het gebied van gebouwautomatisering. De basis van deze ontwikkeling is MultiControl. Dit is een systeem waarmee alle apparatuur in een gebouw kan worden aangestuurd (zoals licht, gordijnen, verwarming en audio). De doelstelling is te realiseren dat apparatuur door middel van hersengolven kan worden aangestuurd.

Als setting is gekozen voor het Pand van de Toekomst in Groningen. Dit is een live ontwikkelomgeving voor toepassingen op het gebied van gebouwautomatisering.

Apparatuur besturen door middel van hersengolven is een technische revolutie. Negotica Projectontwikkeling is er van overtuigd dat er, in haar vakgebied, snel laagdrempelige toepassingen gaan komen waarbij de hersenen apparatuur kunnen aansturen. Het gebouw krijgt een brein.
Provincie:
Tag(s):