maandag, 18. augustus 2008 - 14:20

Uniek record Drents Museum

Assen

Een uniek record in het bestaan van het Drents Museum. De tentoonstelling 'Het Terracotta Leger van Xi’an’, onderdeel van het succesvolle GoChina! Assen-Groningen project, heeft op zaterdag 16 augustus 2008 zijn 300.000ste bezoeker ontvangen.

De dertienjarige Silke Walet uit Leusden ontving uit handen van de Commissaris van de Koningin de heer A.L. ter Beek en museumdirecteur Michel van Maarseveen een grote bos bloemen, de catalogus van de tentoonstelling en een Chinees doosje met kleine terracottabeeldjes. Arie van der Spek overhandigde haar namens Presenting Partner Rabobank een overnachtingsarrangement van Vakantieresort Hof van Saksen. Van Meindert Doornbos, voorzitter van de Vrienden van het Drents Museum, kreeg ze een lidmaatschap als ‘Vriend van het museum’ voor 2009 aangeboden. Laatste weken augustus avondopenstelling

Het Drents Museum ontvangt per week gemiddeld 12.000 bezoekers bij deze tentoonstelling. De afgelopen zomermaanden steeg het aantal bezoekers gestaag. Lange rijen wachtenden voor het museum uit alle delen van het land laten dagelijks zien hoe populair de tentoonstelling is. Om iedereen de gelegenheid te geven de tentoonstelling nog te kunnen bezoeken is het museum in de laatste twee weken van augustus op dinsdag t/m vrijdag ‘s avonds open tot 22.00 uur. Dat geldt alleen op de volgende dagen: di 19 t/m vr 22 en di 26 t/m vr 29 augustus 2008. In de weekenden is het museum tot 17.00 uur open. Op zaterdag 30 augustus 2008 is er in de binnenstad van Assen een groot Chinees Cultuurfestival met muziek, draken- en leeuwendansen, een Chinese markt en diverse andere activiteiten. Na 31 augustus 2008 vertrekt het Terracotta Leger weer uit Assen. De krijgers gaan echter nog niet terug naar China, maar de tentoonstelling zal in dezelfde setting worden opgebouwd in het Belgische Maaseik.

De tentoonstelling is onderdeel van de succesvolle manifestatie GoChina! Assen-Groningen, waarin het Drents Museum en het Groninger Museum maar liefst vijf grote tentoonstellingen over archeologie, avant-gardekunst en Chinese hedendaagse kunst presenteren. ‘Het Terracotta Leger van Xi’an’ duurt nog tot en met zondag 31 augustus 2008. De tentoonstellingen in het Groninger Museum lopen nog door tot en met 23 november 2008.
Provincie:
Tag(s):