vrijdag, 22. februari 2008 - 16:54

Unieke internetzuil voor ouderen

Hoogeloon

Op 22 februari is de unieke internetzuil in Steunpunt Den Bogerd in Hoogeloon officieel in gebruik genomen. Het is de eerste Internetzuil in een steunpunt voor ouderen. De Internetzuil nodigt ouderen uit meer gebruik te maken van digitale diensten. Dit moet een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid in Hoogeloon.

Met steun van de dorpsraad hebben vertegenwoordigers van Steunpunt voor ouderen, de Zorgcoöperatie Hoogeloon en de Katholieke Bond voor Ouderen een internetsite opgezet, www.hoogeloon.info. De site bestaat uit een dorpsportaal met informatie over verenigingen en organisaties in Hoogeloon en ‘links’ naar informatie en diensten van professionele dienstverleners.

Naast een dorpsportaal biedt de site toegang tot specifieke vrijwilligersdiensten voor ouderen, zoals een klussendienst, een chauffeursdienst, een PC EHBO (eerste hulp bij computer- en internetgebruik) en diensten van de eetgroep. Ook kan via de site een vrijwilligersrooster worden geraadpleegd. Vraag naar en aanbod van vrijwilligers kan op die manier gemakkelijk door de beheerders op elkaar worden afgestemd.

Onder de naam Virtueel Plein wordt het project als experiment mogelijk gemaakt met Europese subsidie uit Interreg en met subsidie vanuit het SRE-programma Kompas.
Provincie:
Tag(s):