maandag, 9. juni 2008 - 16:31

Unieke kunstveiling FloraHolland

Eelde

Op donderdag 19 juni om 07.30 uur ’s morgens organiseert FloraHolland vestiging Eelde een unieke kunstveiling. De veiling wordt geleid door niemand minder dan Jacques d’Ancona. Hij gaat een aantal kunstwerken veilen die geheel belangeloos beschikbaar zijn gesteld door diverse noordelijke kunstenaars.

De kunstveiling wordt georganiseerd in het kader van de Pre Ride for the Roses. De opbrengst komt daarmee ten goede aan het Koningin Wilhelmina Fonds.

Bekende en minder bekende kunstenaars die eerder bij FloraHolland Eelde exposeerden, hebben werk ter beschikking gesteld. Een van de werken die geveild wordt is een foto van Sem Schilt, drievoudig wereldkampioen in de vechtsport K-1, gemaakt door de bekende sportfotograaf Ewoud Broeksma. Het unieke aan deze veiling is dat de kunstwerken ditmaal bij opbod geveild worden, terwijl bloemen en planten normaal per afslag worden geveild.

De Ride for the Roses is een wielerevenement van emoties, waarin mensen meerijden omdat ze zelf genezen zijn van kanker, omdat ze familieleden of vrienden hebben verloren aan kanker en omdat kanker iedereen kan treffen.
Categorie:
Tag(s):